GÜNDEM

Tümü

FETÖ, İngiliz siyasetçilere para vererek raporlar yazdırmış

(7 Yil, 7 Ay önce) 633 İzlenme
UETD İngiltere Başkanı Özen, "FETÖ, İngiltere'de hem ahbap ilişkileri kurmuş hem de para vererek ilişkileri geliştirmiş." dedi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) İngiltere Başkanı Turhan Özen, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları İngiliz basınında defalarca yer alırken, ben bir kez çağrıldım. FETÖ kimi zaman İngiliz siyasetçilere para vererek manipülasyon yapmak için raporlar yazdırdı." dedi.

İngiltere'de Liberal Demokrat Parti üyesi de olan Özen, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün İngiltere'deki çalışmalarını "Dialogue Society" adlı kuruluşla uzun süredir yürüttüğünü kaydetti. Özen, "Bu kuruluşun internet sitesinde, İngiltere'nin önde gelen kişileriyle görüştükleri görülebilir." ifadesini kullandı.

Özen, darbe girişimi sonrasında FETÖ'nün İngiltere'deki bağlantılarının aktif rol oynadıklarını ve İngiliz basını aracılığıyla suçlamalarını sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu:

"FETÖ'nün İngiltere'de yüzü olan insanlar televizyonlarda yer buldular. Her televizyon kanalına çıktılar. Bu da onların İngiltere'de kurdukları iletişim ağlarını gösteriyor. Hem ahbap ilişkileri kurmuşlar hem de Times gazetesinde İngiliz milletvekiliyle ortaya çıktığı gibi para vererek de bu ilişkileri geliştirmişler."

FETÖ'nün İngiltere'deki kuruluşlarının başındaki kişilerin, İngiliz devlet kanalı BBC'ye çıkararak tehdit edildiklerini ileri sürdüklerini söyleyen Özen, kendisinin ise darbe girişimi sonrası sadece bir kez BBC'ye çağrıldığını kaydetti. Özen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe gecesi BBC'de irtibatta olduğum bir kişiye mesaj attım, 'yorum istiyorsanız hemen gelebilirim' diye. Bana geri döneceklerini söylediler ancak bir gün sonra geri döndüler. Sadece kısa bir görüşme yaptılar. BBC, darbeye karşı olduğumu anlayınca görüşmeyi sürdürmek istemedi. Bunun üzerine BBC önüne giderek protesto yapmaya karar verdik. İngiltere'deki kuruluşlardan değil, AK Parti'den görüş almak istediklerini söylediler. Ancak FETÖ'nün buradaki mensuplarını ekranlarına çıkardılar. Bunun dışında bizimle irtibata geçen ya da görüşümüzü soran başka İngiliz basın kuruluşu olmadı."

"Bağlantılar uzun yıllardır inşa edildi"

FETÖ'den Türkiye aleyhtarı rapor için 115 bin 994 sterlin (yaklaşık 455 bin lira) aldığı ortaya çıkan İngiliz milletvekili Edward Garnier'le ilgili ise Turhan Özen, "Türkiye ile ilgili o kadar vakit ayırarak rapor hazırlayan bir kimse, kimin için yaptığını araştırır. Dolayısıyla Garnier'in FETÖ ile bağlantılı olduğunu bilmeden böyle bir raporu yazması mümkün değil." dedi.

UETD İngiltere Başkanı Turhan Özen, FETÖ'nün kimi zaman İngiliz siyasetçilere para vererek manipülasyon yapmak için raporlar yazdırdığını kaydederek FETÖ'nün İngiltere'deki bağlantılarını uzun yıllardır inşa ettiğini dile getirdi.

İngiltere'de 1998 yılından bu yana yaşayan Turhan Özen, 2014 yılında Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Birleşik Krallık'tan aday olan tek Türk'tü.


ARŞİV
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 3 kişi katıldı.