DÜNYA

Tümü

Gauck, “Terörün dini yoktur” ifadesini kullandı

(7 Yil, 2 Ay önce) 567 İzlenme
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, uluslararası toplumun yeni yıldaki görevinin teröristlerin amaçlarına ulaşmasını engellemek olduğunu söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, başkent Berlin’de görev yapan yabancı misyon şeflerine cumhurbaşkanlığı konutu Schloss Bellevue’da yeni yıl resepsiyonu düzenledi.

Burada yaptığı konuşmada, Fransa’nın başkenti Paris’te kasım ayında düzenlenen terör saldırılarına değinen Gauck, teröristlerin aslında oradaki insanların hayat tarzına saldırdığını kaydetti.

Gauck, “Uluslararası toplumun yeni yıldaki görevi, teröristlerin insanlık dışı eylemlerle serptiği tohumların yeşermesine izin vermemektir. Bu faillerin gayesi, özgürlükçü toplumları kendi içinde bölmek, Müslümanlara karşı kışkırtmak ve korkuyu yaymaktır” dedi.

- “Terörin dini yoktur”

Bundan sonra kamu güvenliğine daha fazla dikkat edeceklerini ancak özgürlükten de vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Gauck, terör örgütü DAİŞ’ten dolayı özellikle Müslümanların acı çektiğini ve DAİŞ’in Müslüman ülkeler tarafından da reddedildiğini hatırlattı.

Gauck, “Terörün dini yoktur” ifadesini kullandı.

İnsanların, terörün yanı sıra savaş, fakirlik, açlık ve gelecek umudu kalmadığından ülkelerinden kaçmak zorunda bırakıldığına işaret eden Gauck, uluslararası alanda dünya düzenini dengeleyen bir diplomasinin vazgeçilmez olduğunu kaydetti.

Gauck, 2015’te diplomatik başarıların da elde edildiğini anımsatarak, bunlara, İran ile varılan nükleer anlaşmayı, Birleşmiş Milletler’de (BM) sürdürebilir kalkınma konusunda kabul edilen sözleşmeyi ve Parist’teki İklim Zirvesi’nde ortaya çıkan mutabakatı örnek gösterdi.

Ayrıca Viyana’da başlayan Suriye Konferansı’na işaret eden Gauck, burada bir çok ülkenin müzakere masasında oturduğunu ve Suriye halkının amaçlarına uygun bir barışçıl çözümün sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

(AA)


ARŞİV
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 3 kişi katıldı.