DÜNYA

Tümü

İran Dışişleri sözcüsü delil sorusuna cevap veremedi

(7 Yil, 2 Ay önce) 544 İzlenme
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, Sana Büyükelçiliği'nin Suudi Arabistan tarafından vurulduğu iddialarıyla ilgili delil paylaşılmamasına dair soruya cevap vermekten kaçındı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, Sana Büyükelçiliği'nin Suudi Arabistan tarafından vurulduğu iddialarıyla ilgili delil paylaşılmamasına dair soruya cevap vermekten kaçındı.

Ensari, başkent Tahran'da dışişleri bakanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında AA muhabirinin, İran'ın Sana Büyükelçiliği'ne Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından saldırı düzenlendiği iddialarıyla ilgili İran tarafından şu ana kadar delil niteliğinde bir fotoğraf veya görüntü yayınlanmamasının gerekçesini açıklayabilir misiniz? sorusu üzerine farklı bir soruya verdiği cevaba atıfta bulunarak, "Bu soruyu cevaplamıştım" demekle yetindi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, İranlı bir gazetecenin "AA'da yayınlanan bir haberde söz konusu iddiaların İran tarafından ispatlanmadığı dile getiriliyor, bu konuda ne dersiniz?" sorusuna "Elçiliğimizin bulunduğu bölge Suudi Arabistan tarafından hedef alındı. Sonuçta elçilik binamız hasar gördü ve 2 elçilik koruması da yaralandı" şeklinde cevap vermişti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, perşembe günü yaptığı açıklamada yaralı sayısını bir kişi olarak bildirmiş ve konuyu Birleşmiş Milletler'e taşıyacaklarını belirtmişti.

(AA)


ARŞİV
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 3 kişi katıldı.