TÜRKİYE

Tümü

STK'lardan 'cephanelik çıkan' sözde derneğe tepki

(7 Yil, 2 Ay önce) 548 İzlenme
STK temsilcileri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde sözde "kültür ve sanat derneği" adı altında terör faaliyetlerinde bulunulması ve mühimmat depolanmasına tepki gösterdi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde sözde "kültür ve sanat derneği" adı altında terör faaliyetlerinde bulunulması vemühimmat depolanmasına tepki gösterdi.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barış, demokrasi ve özgürlük sözcüklerinin anlamını iyice yitirdiği bir süreçten geçildiğini belirterek, "sanat" adı altında toplumsal mühendislik yapıldığı ve misyonerlik faaliyetleri yürütüldüğüne dair haberlerin yeni olmadığına dikkati çekti.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Silopi'de içler açısı başka bir durumla karşı karşıyayız. Sanatın asla bir araya gelmemesi gereken kaos ve savaş eylemiyle bir araya getirilmesi kadar vahim bir durum olamaz. 'Sözün bittiği an' diyorum sadece."

"İnsanlık açısından çok vahim"

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş de bu tür faaliyetlerin insanlığa zarar verdiğini anlattı.

"Kültür ve sanat faaliyetleri' adı altında faaliyet yürüten bir derneğin içinde halkın can ve malına kastedici bombaların bulunması insanlık açısından çok vahim bir durum" diyen Memiş, bu tür sivil toplum kuruluşlarının hendek vebarikat siyasetinin karşısında olması gerektiğini vurguladı.

"PKK için herhangi bir sınır ve kutsal yoktur"

Cihannüma Derneği Siirt Temsilcisi Fatih Sevgili de terör örgütü PKK için herhangi bir sınır ve kutsalın söz konusu olmadığını belirterek, "Camileri, kütüphaneleri, okul ve hastaneleri ateşe veren bir yapının yapmayacağı ve yapamayacağı tek şey, iyilik ve merhamettir" değerlendirmesinde bulundu.

"Kaygı verici"

Şırnak Nuh Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Nurettin Tatar da savaş konsepti malzemelerin bir dernekte tutulmasının kaygı verici bulduklarını kaydederek, "Devletin bir an önce derneklere de bir otokontrol mekanizması geliştirmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Silopi'de operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, kültür ve sanat faaliyetleri yürüten Cudi Derneği (Cudi-Der) temsilciğine ait binada 8 Ocak'ta arama yapmıştı.x

Başak Mahallesi'ndeki binada yapılan aramalarda çok sayıda el yapımı patlayıcı, gaz maskesi, mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar bulunmuştu. Teröristlerin karargah gibi kullandığı ve mutfağına bol miktarda gıda malzemesi yerleştirdiği binada İncil bulunması da dikkati çekmişti.

AA


ARŞİV
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 3 kişi katıldı.